середа, 31 серпня 2011 11:09
Валентин Щербачов
Валентин Щербачов
спортивний журналіст і коментатор, телеведучий

Ультрас не схильні до расизму і фашизму

У випадку з затриманням одного з лідерів динамівських ультрас Андрія Кореновського, який провів більше 12 годин в Печерському РУВС, на 60% присутня політична складова і 40% - юридичного аспекту. Нинішня влада побоюється будь-яких заворушень і непокори. А вболівальники - це потужна течія. У цьому випадку більш наявна спроба залякати людей, ніж вивести хуліганів в правове поле.

Звичайно, з точки зору європейських цінностей абсолютно неетично говорити, ще й привселюдно, про президента те, що дозволили собі фанати. Як би там не було, ми обрали президента і давайте будемо патріотами своєї країни, не принижуючи при цьому себе в очах всього світу. Все має вирішуватися в політичному полі, а не в натовпі. Зрештою, ми можемо, якщо хочемо, впливати на хід розвитку своєї країни.

Що ми маємо? Міліція стоїть на тому, що в їхніх діях жодної політики, все в рамках побиття Андрія Саламатова. У фанатів інша точка зору - їх переслідують за "вдячність жителям Донбасу...". У будь-якому випадку, і били, і скандували речівку кілька людей, а не один. А затримали лише Кореновського. Знайшли цапа відбувайла і давай влаштовувати публічне покарання. Адже органи більше працюють зараз з політичних мотивів, ніж з реальними злочинами і бандитами, злодіями, злочинцями високого рангу, які розкрадають країну. Та й у самих правоохоронних органах залишилося мало професіоналів, здатних відокремити мух від котлет. Що не дивно - мало зараз ентузіастів, готових орати за копійки, більшість свій бізнес кришують. От і знаходять дрібну сошку, звичайних громадян, яких дуже важко захистити, зате легко виставити на показ свою роботу. А якби на місці цих фанів виявився хтось із правлячої партії, адже вболівальники різні? Але такі уникають покарання. А в'язниці переповнені людьми за копійчану провину, а ті, які вкрали мільярди - шановні люди, які спокійно собі гуляють.

Ніхто не говорить, що накидатися на людину і бити її правильно. Але треба брати не тільки одного організатора. Провокаторів багато, є камери спостереження. І якби правоохоронні органи серйозно взялися за цю справу, то знайшли б значно більше винуватців. Адже є підбурювачі, які не беруть участь, а, як кажуть, роблять усе чужими руками. Є й виконавці. Якщо брати того ж Саламатова, то він винен не менше, адже ми рухаємося до Євро-2012. Якщо людина йде на цю роботу, то обов'язки стюарда чітко розписані. За їхні рамки не варто виходити, адже цим можна спровокувати конфлікт. Що, власне, і сталося.

Ультрас, як правило, становлять молоді люди, не схильні до расизму і фашизму . Але при цьому у них нічого немає за душею через відсутність роботи, можливості самореалізуватися (такі наші реалії). Від того і піддаються стадному інстинкту.

Зараз ви читаєте новину «Ультрас не схильні до расизму і фашизму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі