пʼятниця, 01 червня 2018 06:10

Звільненим полоненим не видали обіцяних грошей

74 українцям, яких 27 грудня торік звільнили з полону бойовиків, не виплатили допомоги. Міністр соціальної політики Андрій Рева обіцяв їм по 100 тис. грн.

— Чиновники щось узгоджують між собою. Питання досі не врегульоване і грошей не давали, — говорить колишній полонений із Луганська Едуард Неделяєв, 47 років.

У квітні прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що колишні бранці отримають допомогу, коли пройдуть перевірку в Службі безпеки України. Звільнені це виконали.

— Мене питали про те, що відбувалося в полоні. Але коли буде допомога — їм невідомо, — додає 25-річний Володимир Фомічов із Макіївки Донецької області.

В Україні є програма допомоги людям, постраждалим від дій Росії та її найманців на окупованих територіях. Цьогоріч на неї виділили 96 млн грн. Коштами розпоряджається Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Протягом півроку після звільнення потерпілі мали звернутися в управління праці та соціального захисту. Подати заяву, копію паспорта й ідентифікаційного номера. Рішення повинні розглянути за 10 днів.

— Якщо полонений звернувся, то йому перерахують кошти. Обласні відділення соцзахисту вже направили до нас необхідні документи, але не всі. Найближчим часом гроші почнуть надходити, — каже Ірина Калупаха з Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Із початку війни на Донбасі з російського полону звільнили 239 українців. У 2018 році терористи не відпустили жодного. Утримують щонайменше 74 військових і цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Звільненим полоненим не видали обіцяних грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі