вівторок, 20 травня 2008 07:12

Зупинили вакцинацію проти кору та краснухи

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У понеділок міністр охорони здоров"я Василь Князевич, 52 роки, призупинив масову вакцинацію проти кору та краснухи:

— Процес зупинений доти, доки не з"ясують усі обставини. До розслідування також залучимо міжнародних експертів.

Головний імунолог Києва Олег Назар каже, що вакцина придатна до 2009 року, тому населення все одно вакцинуватимуть. Просто процес перенесли на пізніший термін.

Тим часом у понеділок в лікарнях Донецької області перебували 90 чоловік, із них 83 дитини. Щеплення проти кору та краснухи їм зробили два тижні тому. Найбільше хворих у Краматорську та Донецьку — 47 та 28. Кілька чоловік у Маріуполі, Шахтарську, Селідовому, Мар"їнському та Першотравневому районах. У них одинакові симптоми: висока температура, головний біль, висип і біль у суглобах.

Деякі лікарі на умовах анонімності розповідають, що вакцина могла не підійти українцям. Мовляв, її виробили в Індії й використовували в азіатських країнах. А в українців інші гени.

Фахівці з Ради захисту прав пацієнтів вважають, що в Україні почали вакцинувати здорових дітей, які вже мають імунітет проти кору та краснухи. А треба було робити щеплення хворим.

— Дітям варто було здати аналізи, де було б видно, чи є в організмі необхідні антитіла проти кору і краснухи, чи ні, — каже віце-президент Ради Віктор Сердюк.

В Україні планували вакцинувати 8 млн осіб віком від 16 до 29 років.

Зараз ви читаєте новину «Зупинили вакцинацію проти кору та краснухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі