вівторок, 11 вересня 2018 07:15

Жовтень і листопад будуть холодні

Із кінця минулого тижня Україну накрили дощі. Найбільше лило на Одещині, Дніпропетровщині, Полтавщині та Запоріжжі. Температура майже в усій країні опустилася до +14…16°С.

В Одесі 6 вересня сильний дощ затопив вулиці. Найбільше в центральній частині. У місті утворилися великі затори. Люди виходили з громадського транспорту й переходили дорогу вбрід.

За три дні залило місто Кременчук Полтавської області. У центрі через негоду зупинилися тролейбуси та автобуси. Рятувальники відкачували воду.

— Неможливо було пересуватися містом на транспорті, — говорить місцевий Олег Ященко, 26 років. — Цьогоріч це вже не перша велика злива. Дивує, що влада не зробила висновків із попередніх разів й не покращила зливову каналізацію.

Дощі припиняться 13 ­вересня. Погода поліпшиться, кажуть в Укр­гідрометцентрі.

— Однак спеки очікувати не варто. Буде приблизно 21 градус тепла, — розповідає народний синоптик Леонід Горбань, 78 років. — Знову задощить 22 та 24 вересня. Після цього почнеться справжня осінь. Похолодає суттєво. Удень буде +13…16. Загалом уся осінь буде сира й холодна. Тепла в жовтні чи листопаді не чекайте.

Опади сприятимуть ­фермерам, бо якраз починається осіння посівна кампанія.

— Тільки дощі ­припиняться, одразу візьмемося за сівбу озимої пшениці, ячменю, ріпаку, — каже фермер Микола Волинець, 74 роки. — Дощ не вплине на врожай цукрового буряку, сої, соняшника. Вітер просушить поля, і все збережеться.

Зараз ви читаєте новину «Жовтень і листопад будуть холодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі