понеділок, 22 грудня 2008 18:18

Знеструмлено півтисячі містечок і сіл

Через зледеніння в ніч на суботу без світла залишилося 364 населені пункти Вінниччини. 255 втратили телефонний зв"язок. У п"ятницю ввечері Чечельницький та Піщанський райони області залишилися без електрики й води.

— Ми без свєту сиділи три дні, — розповідає Ірина Ткаченко із села Демидівка Жмеринського району Вінниччини. — Тому ні тепла, ні води в хаті не було.

У Чечельницькому районі через обледеніння скасували навчання у школах.

— Діти не вчилися у п"ятницю, у понеділок теж не вийшли на навчання, — розповідає "ГПУ" заступник начальника райвідділу освіти Галина Деминчук. — Хоч і з"явилося світло в понеділок, але школи холодні, їх ніхто не опалював.

Пошкоджені дроти цілодобово відновлювали 174 бригади електриків Вінницяобленерго.

— Цю стихію можна було б порівняти зі зледенінням 2000 року, тільки в менших масштабах, — каже начальник диспетчерської служби товариства Вінницяобленерго Василь Поліщук. — Як і тоді, лінії електропередач пообривалися під вагою льоду. На дроти падали зледенілі гілки дерев, спричиняли замикання. Упали більше 300 електроопор.

На 22 грудня без електроенергії залишалися 199 населених пункти Вінницької області. Вінницяобленерго планує поновити електропостачання у всі населені пункти за три дні.

Загалом негода знеструмила в Україні 488 населених пунктів у шести областях. В Одеській — 155, Житомирській — 107, Кіровоградській — 19.

Зараз ви читаєте новину «Знеструмлено півтисячі містечок і сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі