вівторок, 11 вересня 2007 07:07

Зможуть гасити пожежі в багатоповерхівках

Україна закупить техніку, за допомогою якої зможуть гасити пожежі у багатоповерхівках. Про це повідомив заступник міністра з надзвичайних ситуацій Валерій Бевз.

— Нині в Україні така техніка не випускається. Довжина найбільших пожежних драбин — 50 метрів. Це дуже мало. Тим паче, що пожежні машини відслужили вдвічі більше свого терміну придатності, — зазначає Бевз.

Міністерство відновило роботу Прилуцького заводу "Пожмашина". Очікується, що цього року підприємство випустить 50 автомобілів. Наступного — утричі більше. Найближчим часом із Росії прибуде спеціальна техніка для гасіння пожеж в екстремальних ситуаціях.

На Прилуцькому заводі кажуть, що нині в Україні є техніка, яка здатна гасити пожежі до 18 поверху. Однак у великих містах будують 30-поверхові будинки. Сучасною технікою неможливо побороти вогонь так високо.

Окрім випуску нових машин, виділили гроші на купівлю чотирьох літаків АН-32П та двох гелікоптерів, зауважує Валерій Бевз:

— До 2008 року планується створити цілий парк пожежних літаків. Також у Мелітополі чи Криму створять спеціальний загін із високопрохідними пожежними авто.

Зараз ви читаєте новину «Зможуть гасити пожежі в багатоповерхівках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі