четвер, 17 вересня 2020 00:21

Змінять формат зовнішнього незалежного оцінювання

Із наступного року зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури випускники шкіл складатимуть по-новому. Матимуть змогу обирати: писати тести тільки з української мови або одночасно з двох предметів.

— Умови прийому до вузів є на сайті Міністерства освіти і науки. Там прописано, які саме тести треба здати для вступу на конкретну спеціальність, — каже 36-річна Тетяна Вакуленко, заступниця директора Центру оцінювання якості освіти. — Не забираємо українську літературу. Говоримо лише, що в тесті з української мови не буде прямих запитань стосовно творів.

Новий формат тесту створили переважно для студентів професійно-технічної освіти й випускників шкіл, які не планують вступати до вузів.

— Я надавала б перевагу українській мові та літературі. За виконання цього тесту учасник отримає дві оцінки ЗНО — окремо з української мови та з української мови й літератури, — додає Тетяна Вакуленко. — Далі вже неважливо, який навчальний заклад обере абітурієнт — у нього будуть два результати тестування, які можна використати будь-де.

Зараз ви читаєте новину «Змінять формат зовнішнього незалежного оцінювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі