вівторок, 25 березня 2008 07:10

Злочинами проти дітей займеться нове управління

— Скоро з"явиться управління по боротьбі з кіндер-злочинністю. Воно займатиметься всіма злочинами проти дітей, — заявив на виїзній нараді у Вінниці міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Він пояснив, що неспокійно реагує на заяви правозахисників про порушення прав людини у стінах міліції. Тому створить також управління з моніторингу прав людини.

— У кожного обласного начальника буде помічник — правозахисник, який слідкуватиме за дотриманням прав громадян під час слідства.

Міністр обіцяє простежити, щоб "усі, хто стоїть на обліку як кримінальні авторитети, були притягнуті до відповідальності або покинули територію України".

— Мені на хрен не потрібна ваша статистика! — реагує Луценко, коли мова заходить про цифри. — Ви ховаєте вбивства за тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть. Якщо знайду в області більше 50 прихованих справ — можете писати рапорт, — звертається до всіх начальників управлінь, що приїхали на нараду. — Не треба показувати мені на папері, що ваші підлеглі мають житло. Замість квартир даєте їм кімнати в гуртожитках. Якщо дізнаюся — будуть ваші підлеглі жити у ваших других і третіх квартирах, на ваших дачах і у квартирах ваших коханок. І не ображайтесь. Бо ви служите не Луценку, а Україні.

Зараз ви читаєте новину «Злочинами проти дітей займеться нове управління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі