четвер, 23 серпня 2007 07:10

Жириновський приїхав на Рівненщину

61-річний віце-спікер російської Держдуми Володимир Жириновський побував у райцентрі Костопіль Рівненської області.

— Хочу подивитися, звідки мої предки по лінії батька, — каже політик. — Спершу шукав родинні корені в Конотопі на Сумщині. Торік дізнався, що в Костополі 16 серпня 1941 року фашисти розстріляли моїх бабусю, дідуся та тітку з племінницею. Понад 50 років шукав, звідки мої корені. Так, що ви всі — мої земляки тепер.

До Рівного в понеділок Жириновський із двома охоронцями прибув потягом Москва–Ковель. Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євгеній Гузєєв зустрів його чорним "ауді" з дипломатичними номерами прямо на пероні.

Жириновський охоче спілкувався та фотографувався з пасажирами, дарував свої книги, кашкети та ручки з символікою своєї партії. В обласному державному архіві йому показали план фанерного заводу на вул. 3 Мая в Костополі. Дід Жириновського був його співвласником.

На місці старої мануфактури нині працює одне з найбільших в Україні підприємств деревостружкових і ламінованих плит "Свісспан Лімітед". Швейцарські власники не пустили політика всередину.

У Костополі до російського віце-спікера підійшов 68-річний Михайло Хоптар, який розшукує брата Володимира. Він дуже схожий на росіянина, тому його називають Жириновським. Політик не визнав його за родича, але на прощання подарував ручку.

Зараз ви читаєте новину «Жириновський приїхав на Рівненщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі