четвер, 28 лютого 2008 07:09

Жінок із вогню врятували односельці

У Сомковій Долині Переяслав-Хмельницького району Київщини у вівторок увечері Сергій Музика, 36 років, по другий бік озера побачив пожежу. Горів дах будинку 75-річної Ольги Близнюк.

Жінка живе з 40-річною донькою Галиною, в якої синдром Дауна. У приміщенні не було газу, топили піч. Від несправності пічного опалення й виникла пожежа.

Сергій викликав пожежників і кинувся до односельців по допомогу. Невдовзі до нього приєднався Григорій Ошкало, 54 роки, з дружиною 52-річною Тетяною, які їхали від сватів із сусіднього села.

— Я винесла бабцю, бо вона не могла йти. Вона важить кілограм, може, 30, — згадує Тетяна. — Сказала чоловікові, щоб відніс її до нас додому, бо їй же холодно. Ми живемо через хату від них.

Тим часом Сергій Музика допоміг вивезти з палаючої хати Галину Близнюк. Урятували тільки три валізи з речами і 120 грн. Принесені цього дня пенсії обох жінок згоріли. Від будинку лишилися тільки стіни. Відбудувати його неможливо.

Наразі погорільці живуть у родині Ошкалів.

— Ми віддали їм свою спальню, а самі перейшли в іншу кімнату, — розповідає Тетяна. — Переодягла їх у свої речі.

Сільський голова 34-річний Василь Жук обіцяє звернутися до райдержадміністрації з проханням вирішити проблему з житлом для Близнюків.

— Галина має ще брата Миколу. Він у Києві живе. Сказав, що допомогти нічим не може, бо сам хворий. У селі хат порожніх немає, щоб їх поселити, а ті, що продаються, погорільцям не по кишені. Думаю, що жінок можна оформити на проживання в Єрківці до будинку для літніх людей.

Зараз ви читаєте новину «Жінок із вогню врятували односельці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі