середа, 03 листопада 2010 11:16

Жінки носитимуть спідниці з "хвостом"

Iз 14 по 19 жовтня в Києві пройшов 27-й Український тиждень моди сезону весна–літо-2011.

Усі дизайнери зійшлися на тому, що весною в моді будуть жіночність, мінімалізм і вулична мода.

— Жінки мають припинити одягатися правильно, — каже дизайнерка із Дніпропетровська Надія Дзяк, 27 років. Вона вдруге представляла свою колекцію на тижні моди. — Жінка повинна виглядати так, немов зібралася за пару хвилин. Хоча своє вбрання могла підбирати півдня. Дизайнери називають це "шиком без видимих зусиль". Шовкову сукню варто розбавити чоловічим поясом, грубими сандалями чи літніми чоботами. Або навпаки, під плаття з грубої тканини одягнути легкі туфлі.

Модними залишаються бежевий і сірий кольори. Трендом літа буде оранжевий.

— Під помаранчеву сукню не треба підбирати в тон туфлі й сумку. Носити однотонне вже не модно. Варто обирати спідницю чи плаття, які мають вигляд трапеції. Оптимальна довжина — до середини стегна. Вони розкльошені й пишні. Трендом весни і літа буде спідниця з ледь помітним "хвостом" — довжина ззаду на 10 сантиметрів довша, ніж спереду. Форма плаття має нагадувати пісочний годинник.

Вульгарно виглядатиме коротке приталене плаття-міні. Його довжина має бути до коліна, рукава — до ліктя.

— У моду входять в'язані сукні з простим узором. Улітку носитимуть довгі сарафани, які користувалися попитом торік. Українські жінки за менталітетом звикли носити міні. Якщо дуже хочеться одягнути, то зверху має бути безрозмірна майка чи туніка. Еротика повинна бути в одному місці. Класичне правило для жінок — якщо відкриваєте груди і плечі, то прикривайте ноги, і навпаки. У моді залишається декольте. Може бути оголене одне плече чи великий виріз спереду.

Фішкою весни дизайнерка називає оброблений льон.

— Виглядає як мішковина, але легкий на дотик. Для літа підійде шифон, шовк, батист. Крій має бути простим, без стоячих рюш і воланів.

Радить купувати штани з високою талією.

— Можуть бути широкі до низу, класичні дудочки чи банани. Не модними стали східні штани з висячою матнею до коліна. В'язані колготки підходять на худі ноги. "Сітка" і прозорі чорні панчохи 30 ден залишилися в минулому.

Одяг повинен гармонійно поєднуватися із зачіскою і макіяжем.

— На голові має бути простота. Декілька років поспіль модним залишається ефект після душу — прокинулася, розчесалася й пішла. Його важко добитися, стилісти такі зачіски творять по 2 години. "Півники" на волоссі й неохайно заколені прядки треба правильно подати, аби не виглядати смішно. Макіяж має бути природнім. Гарно виглядає червона помада з нефарбованими очима.


До масивного намиста не треба сережок


Дизайнер Катерина Пшеченко, 35 років, презентувала лінію аксесуарів. Робить їх уручну із льону, бавовни та шерсті. Як доповнення використовує камінці Сваровські й бісер.

— Навесні будуть модними масивні аксесуари, шарфи-коралі — на товсту довгу нитку нанизані валяні кульки різної величини. Цей шарф не зав'язується, його треба накидати на шию, кінці мають звисати нижче талії.

До масивного намиста радить не надівати сережок.

— Вони зайві. На літо до однотонного одягу пасує велика брошка-квітка, яка підвішується за стрічку на шию.

Ранньої весни модниці кутатимуться в теплі об'ємні шарфи.

— Такий робить фігуру стрункою і додає романтики. Його треба вільно замотати навколо шиї кілька разів. Для літа купують легкий шифоновий шалик, який вільно звисає одним кінцем, а другий закинутий на шию. На голову варто надівати просту маленьку шапку, зроблену за технікою валяння. Якщо одягаєте два ці аксесуари, більше нічого не треба на себе вішати. Не варто носити багато перснів. Краще один, але великий.

10
дизайнерів уперше взяли участь у Тижні моди. Вони працювали у рамках проектів "Нові імена" та "Свіжа мода"

Зараз ви читаєте новину «Жінки носитимуть спідниці з "хвостом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі