вівторок, 05 квітня 2011 01:45

Жінка просиділа на дереві п'ять годин

Автор: фото: Юрій ІВАНОВ
  Наталія злазить із дерева на вулиці Монастирській у Полтаві в суботу. На висоті другого поверху гілки зламаються, вона впаде на гараж і знепритомніє
Наталія злазить із дерева на вулиці Монастирській у Полтаві в суботу. На висоті другого поверху гілки зламаються, вона впаде на гараж і знепритомніє

2 квітня у центрі Полтави на вул. Монастирська з 6.00 до 11.00 з дерева не могли зняти 38-річну жінку. Туди вона вилізла самотужки. Знаходилася на висоті 15 м.

— Коли дізналися про це, то приїхали за 3 хвилини. Рятувальники швидко піднялися до потерпілої по автодрабині. Та жінка не підпускала до себе, — розповідає Вікторія Свиридова з обласного управління надзвичайних ситуацій.

Коли до неї наближалися, вона починала лізти вгору, донизу або вбік.

— Кричала, аби їй повернули дитину. Казала, що її забрав батько, який живе у Полтаві. Ніби він над тією дитиною знущається. Сильно плуталася в словах. Навіть ім'я дитини кілька разів по-різному назвала. Про себе сказала лише, що звати Наталія і вона з Харкова, — продовжує Свиридова. — Також просила цигарки. Їй передали пачку. Відразу ж закурила. Від води відмовилася. Кричала: "Ви хотите меня отравить".

Жінка при собі мала пасок. Ним прив'язувалася до дерева. Викрикувала: "Я не самоубийца, умерать не собираюсь". На крики до дерева зійшлися близько півсотні людей. Рятувальники просили усіх відійти, щоб вона не стрибнула. Більшість не слухали. Дехто знімав на мобільний.

— Йшов на роботу. Впало в око, що хтось сидить на дереві. Придивився. А то жінка. Довго не стояв, не витріщався, як інші, бо поспішав. Це мене не дивує. Психів тепер вистачає, — говорить Роман, 29 років.

Рятівники хотіли розстелити довкола дерева тент, але не вдалося. Завадили гаражі, теплотраса, кущі та дерева.

Згодом на місце прибула 35-річна Юлія Фалєєва, начальник Центру психологічного забезпечення обласного МНС:

— Щойно заговорила до неї, як вона закричала: "Отойдите все, я слезаю". Швидко рухалася вниз. Гілочки були тоненькі. На рівні другого поверху будівлі зірвалася. Впала на гаражі.

Підбігли медичні працівники. Міряли тиск. Вона лежала непритомна. У кишенях знайшли кухонний ніж, косметичку та мобільний телефон. Відвезли до лікарні. У неї черепно-мозкова травма, перелом лобової кістки. Зараз перебуває у нейрохіругічному відділі. Стан тяжкий.

Між собою рятувальники говорили, ніби останнім часом жінка мешкала в Полтавському Хрестовоздвиженському монастирі.

— Справді, до нас із Харкова приїжджає молитися одна жіночка, в якої зникла 7-річна дитинка. Але це не вона. Її я знаю добре, а цю побачила вперше, — коментує матушка Сергія.

У міліції кажуть, особу невідомої встановили. Інформацію про неї передали харківським колегам.

Зараз ви читаєте новину «Жінка просиділа на дереві п'ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі