четвер, 02 серпня 2007 07:02

Згоріло півдаху заводу "Лтава"

Опівдні 31 липня з вікон четвертого поверху заводу "Лтава" у Полтаві вирвався чорний стовп диму. Горіла покрівля підприємства. Цех на останньому поверсі не працює вже 20 років. Приміщення стояли порожні.

Спершу охоронці заводу в протигазах і з вогнегасниками самі пробралися до цеху. Та через густий дим дістатися до місця загорання не змогли. Викликали рятувальників.

— Імовірно сталося коротке замикання електропроводів. На даху стояли антени операторів мобільного зв"язку UMC та UTEL, — припускає начальник охорони заводу Олег Кошкалда.

Підприємство випускає електротехніку для автомобілів і медичного обладнання, радіо-електричні вироби. Раніше завод входив до оборонного комплексу.

— Я кілька років працювала в зборочному цеху, де складали з"єднувальні контакти з різних металів і навіть із золота для ракет, — розповідає 62-річна пенсіонерка Валентина. — Раніше завод був стратегічним об"єктом.

Пожежу гасили понад 2 години. Заважали сильний вітер і спека. Згоріло 200 кв. м даху.

— Покрівля із сухих дощок. Вкрита бітумом і руберойдом. Тому й дим такий чорний, а не від шкідливих викидів чи отруйних речовин, — каже Віталій Шкаревський із прес-служби обласного управління МНС. — До нас постійно дзвонять люди, запитують, які пов"язки одягати і чим ущільнювати вікна.

Зараз ви читаєте новину «Згоріло півдаху заводу "Лтава"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі