середа, 10 грудня 2008 18:18

Згоріла головна житлово-експлуатаційна контора у Ніжині

Автор: фото: Валерій КІЧКО
  Пожежники гасять у середу будівлю ніжинського комунального підприємства. Вона розташована у центральній частині міста
Пожежники гасять у середу будівлю ніжинського комунального підприємства. Вона розташована у центральній частині міста

10 грудня жителі міста Ніжин на Чернігівщині помітили дим і вогонь у приміщенні комунального підприємства "Служба єдиного замовлення".

Двоповерхова будівля розташована на вул. Леніна. У її приміщенні зберігали документи на приватизацію, паспортні дані жителів та інформацію про комунальні платежі жителів міста. Гасити вогонь з"їхалися всі пожежні машини міста. До дев"ятої ранку другий поверх будівлі згорів дощенту. Перший поверх звели 1917-го. У ньому працював магазин зброї "Сапсан". Його залило водою, а у стелі утворилися дірки.

Учора ніжинці говорили, що комунальних боржників нині напевне "амністують", оскільки згоріла база платежів.

— Думаю, інформацію по комунальних платежах можна буде відновити. Бо вона стікалася до служби з ділянок по всьому місту. Тому борги за комунальні послуги населенню платити все ж доведеться. Будівлю відбудовуватимемо. Уже створена спеціальна комісія, — розповідає "ГПУ" секретар Ніжинської міської ради Олег Баранков, 53 роки.

— Найімовірніша причина пожежі — перевантаження електричної мережі, — каже Олександр Коломієць, 27 років, речник Головного управління МНС Чернігівської області. — У кожній кімнаті служби були встановлені масляні електрообігрівачі. Загорілося приблизно о п"ятій ранку. Мабуть, конвектори були увімкнуті увесь день і ніч. Стара проводка грілася під навантаженням і не витримала. Вона була прокладена по дерев"яних перекриттях цегляної будівлі. Чомусь не спрацював запобіжник.

— Пожежа наробила збитків на півмільйона, — уточнює заступник міського голови Анатолій Тесленко, 59 років. — Але всі документи ми точно відновимо. Інформацію по комунальних платежах — за тиждень. Аби відновити всі документи по реєстрації і приватизації жителів, часу треба буде більше. Як робити це, ми вже знаємо. На момент пожежі в центрі було 100–120 приватизаційних справ. І 12 тисяч реєстраційних карток мешканців багатоповерхівок. Знаємо, як відновити будівлю. Сьогодні зняли залишки другого поверху. Надбудуємо новий.

У Ніжині живе 74,6 тис. людей, понад 60 тис. — у приватному секторі.

У згорілій будівлі протягом 2008-го хотіли замінити електропроводку. Та не встигли.

Зараз ви читаєте новину «Згоріла головна житлово-експлуатаційна контора у Ніжині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі