пʼятниця, 14 жовтня 2011 07:00

Заєць може вдарити задніми ногами

— Коли кусає лисиця, треба так зуміти розслабитись, щоб укусила як подушку. Якщо зціпиш руку — відкусить палець, бо подумає, що ще живий, — говорить Сергій Козлов, 51 рік, директор Полтавського обласного госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства. — Борсук, той зразу пальці повідгризає. Тут розслабляння не допоможе.

Радять бути обережними із зайцями. Вони мають довгі гострі пазурі.  Поранений прикидається мертвим. Коли мисливець піднімає його за вуха, б'ється задніми лапами. Доросла тварина може зламати людині руку.

Хижаки тікають літерою "Р", роблять петлю і заходять за спину людини. Можуть напасти.

— Дізнався, що в кукурудзі біля одного із сіл виють вовки, — розповідає Василь Дзюбенко, 54 роки, єгер із Великої Багачки на Полтавщині. — Узяв мєлкокаліберку, поїхав. Дивлюся, граються молоді самець і самка. Прицілився, вистрелив і попав у грудину самцю. Той тричі повернувся і в кукурудзу. Я пройшов метрів 150. Чую, ззаду щось шелестить. Обертаюсь, а то вовк. Стоїть як п'яний, утратив багато крові. Потихеньку підняв рушницю, а він у дуло як учепиться. Стріляю — осєчка. Тоді дулом двічі в рот вовка штрикнув. Той відпустив і втік.

Досвідчені люди не радять ганятися за пораненими звірами. Ті стають непередбачувані.

— Був випадок, що почули охотніки, наче на болоті собаки гавкають, — переказує мисливець із Козельщини. — Думали, єнот. Підійшли, а воно ранений кабан. Кинувся на одного й розпоров ногу.

Зараз ви читаєте новину «Заєць може вдарити задніми ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі