вівторок, 04 вересня 2018 06:15

Засудили організатора спроби вбивства Бабченка

До 4,5 року тюрми засудив Голосіївський районний суд Києва 50-річного Бориса Германа. Вирок отримав за організацію спроби вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, 41 рік.

— Суд визнав винним Германа 30 серпня. Отримав реальний строк, — говорить глава Служби безпеки Василь Грицак, 51 рік. — Вирок набуде чинності за місяць. Борис Герман пішов на угоду зі слідством і повністю визнав свою вину. Дає дуже цікаві свідчення, які ми в подальшому перевірятимемо.

Інформація про вбивство Аркадія ­Бабченка у квартирі в Києві поширилася 29 травня цьогоріч. Наступного дня виявилося, що журналіст живий. Його смерть інсценували українські спецслужби, аби вийти на замовників злочину. Арештували Бориса Германа, виконавчого директора українсько-німецького підприємства з виготовлення зброї "Шмайсер". Він мав організувати ліквідацію Бабченка за вказівкою російських спецслужб, за ­версією слідства. Найняв кілером колишнього бійця АТО. Той повідомив про замовлення правоохоронцям.

Зараз ви читаєте новину «Засудили організатора спроби вбивства Бабченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі