четвер, 03 грудня 2020 07:35

"Зарплата не зросла, як обіцяв президент"

26-річна Олена Метелиця стала завідувачкою інфекційного відділення торік. Працює в Центральній Драбівській районній лікарні Черкаської області. До неї відділенням керувала 87-річна лікарка.

— Маю на шість палат семеро хворих. Щодня у відділення поступають пацієнти з пневмонією. 11 медиків заразилися. Одна медсестра з іншого відділення померла. Намагалися врятувати, але в неї була супутня патологія легенів. Також фельдшерка з прилеглого села Безпальче — в тяжкому стані, — говорить Олена Метелиця. — Обладнання нам вистачає. В інфекційному відділенні — три кисневі точки. Пацієнти підключені до оксигенаторів. Вони також добре насичують кров киснем.

Окрім роботи завідувачкою, за графіком чергує 15 днів на місяць. Якщо виклик через інфаркти, пневмонії, серцеву недостатність, має доправити пацієнта в Черкаський обласний кардіоцентр "швидкою".

— Зарплата не зросла, як обіцяв президент. У мене 7 тисяч основної виплати і 2 тисячі авансу. Раніше було п'ять. Зеленський казав, лікарі матимуть 20–25 тисяч, медсестри — 15, молодші медпрацівники — 10–12. Такого немає. У минулому місяці дев'ять днів була на лікарняному. То вирахували 2 тисячі гривень із надбавки, — говорить Метелиця. — Наша медицина вже не впоралася. Далі буде повний провал. Щодня приходжу на роботу й бачу, як погіршується ситуація.

Зараз ви читаєте новину «"Зарплата не зросла, як обіцяв президент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі