пʼятниця, 13 липня 2007 07:00

Заробітчанин кинувся під столичний поїзд метро

У середу о 16.05 на станції метро Вокзальна в Києві 25-річний Юрій Москалюк кинувся під поїзд. Чоловік був родом із Сторожинецького району Чернівецької області. При собі мав усі документи, мобільний телефон, закордонний паспорт.

— Очевидно, їхав із заробіток у Польщі, — припускає прес-секретар метрополітену Надія Шумак. — Сильний удар прийшовся по голові.

Машиніст поїзда відразу застосував екстрене гальмування, зняли напругу з колії. Але це не допомогло Москалюкові. Його тіло затисло між вагоном поїзда і стіною. Із двома черговими міліціонерами машиніст витяг його. Доки приїхала "швидка", чоловік помер.

Очевидці кажуть, що він заподіяв собі смерть усвідомлено.

— Спочатку сидів на лавці, ніби готувався, — каже один зі свідків. — Підозр жодних не викликав. Тут під"їхав поїзд — і він кинувся під перший вагон.

Рух поїздів відновили через 10 хв.

Юрій Москалюк жив у селі Банилів-Підгірному. Воно одне із найбільших у районі, має понад 4 тис. жителів.

— У мене аж мурашки по шкірі пішли від цієї звістки. Про смерть Юрія в нас ніхто нічого не знає. І його сім"я про це ще нічого не чула, — каже "ГПУ" Майя Палійчук, 46 років, секретар сільської ради.

Вона розповідає, що в Юрія є п"ять рідних братів. Він був наймолодший в родині. Батько помер років із десять тому, і синів виховувала мати Розалія Андріївна, їй зараз 70 років. Вона на пенсії, живе сама.

— Хлопці ділові, хоч офіційно ніде не працювали. Їздили на заробітки до Польщи, Росії, — розповідає Майя Палійчук. — У Польщі живе в них один брат Віталій, якому 46 років. Навіть не можу подумати, чому Юрій таке зробив. Завжди був спокійним, привітливим.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчанин кинувся під столичний поїзд метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі