субота, 02 лютого 2008 07:07

Запрацювало Національне агентство з Євро-2012

В Україні почало працювати Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Євген Червоненко, 48 років, дав першу прес-конференцію як його голова.

— Країна офіційно готується до першості Європи з 1 січня 2008 року, — каже Євген Альфредович. — Я пропоную, щоб агентство було єдиним центром прийняття рішень. Мене потрібно наділити повноваженнями. Нехай наді мною стоять камери, прослухують цілодобово. Але в мене поки зв"язані руки. Агентство повинно бути головним розпорядником коштів і мати контролюючі функції.

Для проведення чемпіонату треба залучити інвестицій на суму $25 млрд. Червоненко вважає, що це мають бути приватні гроші.

— Інвестор будує стадіон, за це навколо арени міськрада виділяє йому шматок землі для кінотеатрів, розважальних центрів, спортивних клубів. Це вже його власність, а будова переходить державі, — пропонує Червоненко. — Щоб сьогодні побудувати готель, треба півтора року збирати підписи. Їх близько 600. Це неправильно. Ми хочемо значно спростити процедуру. Щоб усі підписи ставилися в одному вікні в нацагентстві. На це треба згода парламенту.

За словами Євгена Альфредовича, за рік футбольна інфраструктура Донецька, Дніпропетровська й Харкова буде готова до проведення чемпіонату. Починається реконструкція стадіону "Чорноморець" в Одесі.

— У Львові ми повинні використовувати землі Міноборони. У них є непрацюючий танковий завод у межах міста. Там чудово вписався б новий стадіон.

Голова Нацагентства хоче бути посередником у вирішенні конфлікту навколо недобудованого торгово-розважального центру "Троїцький" біля НСК "Олімпійський". УЄФА забороняє проводити на стадіоні матчі фіналу Євро-2012, якщо торговий комплекс не демонтують.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювало Національне агентство з Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі