вівторок, 14 жовтня 2008 07:08

Запоріжцям відключили російські телеканали

У Запоріжжі кабельне телебачення припинило ретрансляцію російських телеканалів: "ОРТ" міжнародний, "РТР" Планета, "Рен" ТБ та ТБ "Центр".

— Три роки минуло, як Нацрада прийняла вимогу до операторів дотримуватися норм вітчизняного законодавства при ретрансляції іноземних телеканалів, — розповідає голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко. — Йдеться про багато законів: рекламу, авторські та суміжні права, мораль. Річ не тільки в дотриманні чи недотриманні норми української мови в ефірі. Припинять мовлення не лише російські канали, а й інші іноземні.

— Ми це зробили під тиском Нацради, — каже гендиректор товариства "Кабельні телевізійні мережі". — Це бізнес. Сам оператор не буде відключати рейтингові канали.

— У нас майже всі говорять російською, бо в нас такий регіон, — каже жителька Запоріжжя Олена Сташева, 55 років. — Це трохи схоже на дискримінацію, бо нас ніхто не питав. Узяли й вимкнули. Гадаю, це напряму пов"язано з майбутніми виборами, щоб Росія не мала на нас впливу.

Володимир Кучугурний, представник Нацради з питань телебачення та радіомовлення в області, запевняє: ці канали не мають права на трансляцію в Україні, бо не адаптовані до нашого законодавства.

— Це контрабандна продукція, — каже. — Абоненти часто зверталися. Казали, під час переглядів фільмів, багато реклами на російських каналах. Хоча за нашими нормами, можна переривати фільм на рекламу раз за 45 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Запоріжцям відключили російські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі