четвер, 08 листопада 2007 07:15

Записатися до лікаря можна буде по Інтернету

Проект "Електронне місто" планують впровадити за два роки в Українці Обухівського району, що під Києвом. На це з держбюджету виділили 15,7 млн грн.

У місті встановлять систему відеоспостереження, проведуть інтернет-лінії до всіх установ та будинків, створять електронну базу лікарні. Не виходячи з дому люди зможуть сплачувати рахунки, записуватися до поліклініки, переглядати останні рішення влади чи шкільний щоденник дитини.

— Таких міст у світі лише п"ять, приміром Таллінн, Загреб. За ними майбутнє, — розповідає мер Українки 38-річний Павло Козирєв. — Працівник ЖЕКу одразу бачитиме, які в нього неполадки, а правоохоронці — що відбувається на вулицях. Електронний документообіг прискорить підготовку та розгляд рішень.

Планується також запустити нові телеканали, а інформація, приміром, про продаж земельних ділянок приходитиме жителям по електронній пошті.

Запал мера Українки не розділяє Володимир Полочанінов, голова бюджетної комісії області.

— Не думаю, що Інтернет аж надто допоможе пенсіонерам з Українки. Здається, в місті вистачає інших проблем, — каже він. — Але гроші були виділені саме на цю програму. Ні на що інше ми не могли їх витратити.

Зараз ви читаєте новину «Записатися до лікаря можна буде по Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі