четвер, 06 вересня 2007 07:14

Закриють пляж для інвалідів

Єдиний в Україні пляж для інвалідів у Алушті хочуть віддати приватній сімферопольській фірмі "ЮБК". Нині ця комерційна структура будує на узбережжі 17 об"єктів.

Пляж площею 400 кв. м відкрили на гроші меценатів наприкінці травня цього року. Користуватися ним можуть люди із захворюваннями опорно-рухової системи, ДЦП, діти-інваліди, особи з вадами слуху. Він розташований у центральній частині набережної й простягається уздовж моря на 60 м.

— Міська рада не давала дозволу на оренду фірмою "ЮБК" нашого пляжу, — каже керівник організації інвалідів "Благодать" Тамара Бачуріна, 51 рік. — У представників фірми є угода на оренду території, але підписали її в Ялті. А земля належить нашій міськраді, яка проти оренди.

Усього в Алушті проживає майже 3 тис. інвалідів. Більше спеціалізованих пляжів для них в Україні немає. В Алушті їм зробили спеціальні пологі спуски з покриттям, щоб люди на візках могли під"їхати до моря. Є пандуси та драбинки для спуску у воду.

ТОВ "ЮБК" належить одному з депутатів кримського парламенту. Нині в Сімферополі триває суд у справі.

Зараз ви читаєте новину «Закриють пляж для інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі