вівторок, 19 квітня 2011 06:30

Закодоване послання президенту намалювали на стінах

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  Графіті на набережній у Києві намалювали противники президента Януковича
Графіті на набережній у Києві намалювали противники президента Януковича

"Янук, на йух!" — таке графіті з'явилося минулого тижня на набережній неподалік метро Дніпро в Києві. Його намалювали представники руху "Ми всі". Виступають проти режиму президента.

— Це закодоване послання Віктору Януковичу. Графіті в понеділок написали, в середу його вже хтось замалював, — розповідає активіст руху 22-річний Богдан. Прізвища не називає, бо організація діє підпільно. — Ще під трафарет "ЯНК, ПНХ!" написи робили. Вони є всюди у Києві. На Хрещатику в тому числі.

Біля метро Золоті ворота чорною фарбою напис намальований на стіні за 4 м праворуч від входу. Завширшки 25 см, заввишки — 35.

— Та це їх іще близько послали, хоча дальше вже нікуди, — підходить чоловік років 45. — Задовбала вже Партія регіонів. То дороги зранку перекриють, на роботу не можна добратися. Хай на своїх вертольотах літають на йух. Та тільки з висоти не побачать, куди їх посилають.

— Та Віктор Федорович — це благодать Божа. Не можна його посилати, — заперечує 65-річна Галина Никифорівна. — Він потрібен нашому народу. Тільки з ним можемо взятися за голову.

— Наверное, Юлька-вредительница ночами рисует, — жартує Сергій, 34 роки. — Як тільки прочитав — стало смішно, а подумав — маячня це все. Так ми нічого хорошого не досягнемо.

У "Ми всі" пояснюють, що повністю написати слова з абревіатури достатньо грубо.

— Ще, враховуючи наш чудовий режим, можуть приписати купу кримінальних статей, — каже Богдан. — А так, із юридичної точки зору, довести образу честі й гідності неможливо. Тому вигадуємо такі методи, щоб достукатися до людей, які теж не підтримують владу.

На сайті руху охочим долучитися до акції можна замовити значки з абревіатурою.

— Якби явно проглядалися матюки, то це хуліганство, — пояснює речник столичної міліції Володимир Поліщук. — А так це справа благоустрою. Якщо тих, хто пише, затримають представники жеку, то складуть адмінпротоколи. У судовому порядку зможуть вимагати відшкодування збитків на зафарбовування.

Зараз ви читаєте новину «Закодоване послання президенту намалювали на стінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі