пʼятниця, 31 серпня 2007 07:15

Зафіксували найбільший хабар в Україні

У Києві під час отримання найбільшого хабара в історії держави затримали голову правління союзу обманутих вкладників 74-річного Іллю Хачіка. Він вимагав $1 млн 210 тис.

— Ця організація й сам голова займалися продажем будівлі банку на Донеччині. Її захотіли купити київські бізнесмени, — кажуть у прес-службі УБОЗу. — Щоб купівля проходила без перешкод, у бізнесменів голова організації обманутих вкладників вимагав понад мільйон доларів. Та ця сума не остаточна, це лише перша частина.

Про здирництво міліціонери дізналися від столичних бізнесменів.

Голову організації затримали в Дніпровському районі під час отримання $605 тис. Нині чоловік перебуває в ізоляторі. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу. Хачікові загрожує 8–12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Раніше він не був судимим. За освітою — будівельник.

Досі рекорд належав засудженому до 8 років ув"язнення начальнику управління капітального будівництва Міністерства оборони Олександрові Волошину. 2005 року він вимагав $580 тис. Суд позбавив чоловіка звання полковника.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували найбільший хабар в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі