вівторок, 03 липня 2007 07:06

За вихідні трапилося більше тисячі ДТП

Біля села Одаї Ширяєвського району Одещини мікроавтобус із пасажирами на повній швидкості врізався у КамАЗ із напівпричепом-цистерною. Шестеро осіб загинули відразу. Усі — громадяни Молдови. Ще двох людей у тяжкому стані госпіталізували.

Автобус їхав усю ніч. Із Білорусі в Молдову з відрядження поверталася група будівельників. Аварія сталася біля шостої години ранку за 130 км від Одеси. КамАЗ стояв на узбіччі. Удар був такої сили, що 16-тонну машину зрушило з місця.

На місці аварії нема гальмівного шляху "мерседеса". В обласному ДАІ припускають, що водій заснув:

— Він сидів за кермом більше восьми годин. Це вісімсот кілометрів.

49-річний Віктор Лошатецький зупинив свій КамАЗ на узбіччі за кілька хвилин до трагічного зіткнення. Він їхав із Хмельницького на Одеський припортовий завод під завантаження. Біля села Одаї вийшов перевірити технічний стан вантажівки.

— Я з напарником побіг до автобуса, — каже Лошатецький. — Водія придавило. Ми удвох нічого не змогли зробити. ДАІ приїхала за кілька хвилин.

У салоні було чути крики двох живих людей. Рятувальники розрізали автобус, щоб дістати їх.

Дозволу на перевезення пасажирів громадянин Молдови не мав. До того ж у нього не було ні медичної довідки, ні посвідчення водія.

Протягом чотирьох вихідних в Україні зареєстрували 1030 ДТП. У них загинули 109 людей.

Зараз ви читаєте новину «За вихідні трапилося більше тисячі ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі