вівторок, 12 грудня 2017 05:30

За три дні в АТО загинули п'ятеро військових
5

П’ятеро українських воїнів загинули на Донбасі (на фото зліва направо): Олександр Прошкін, Федір Караконстантин, Віктор Зельманович, Анатолій Твердола
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.debaty.sumy.ua
Геннадія Парасочку вбив ворожий снайпер. Військовий був на фронті з 2015-го. Командував 3-м взводом роти

З 8 по 10 грудня в зоні бойових дій загинули п'ятеро військових Збройних сил України.

8 грудня біля селища Водяне на Донеччині загинув 47-річний Анатолій Твердола. Старший сержант отримав несумісні з життям поранення грудей та спини о п'ятій ранку під час обстрілу позицій.

— У 2000-х роках ми разом працювали в Держслужбі охорони міста Ладижин (Вінницька область. — ГПУ). Анатолій був надійним товаришем і професіоналом, — каже колега загиблого Олександр Гуцал.

З січня 2015-го був волонтером. На початку цього року підписав контракт із ЗСУ. Поховають чоловіка в селі Ладижинські Хутори Гайсинського району на Вінниччині.

Того ж дня біля селища Травневе Бахмутського району Донеччини полягли старший солдат Олександр "Проха" Прош­кін, 26 років, і 42-річний Геннадій "Колобок" Парасочка. Воювали у складі 2-ї "Афганської" роти 24-го штурмового батальйону "Айдар" 54-ї бригади. Обидва загинули під час бою з диверсійною групою бойовиків та ворожого обстрілу з міномета забороненого 120-го калібру.

Олександр Прошкін родом із села Кам'яне Лебединського району Сумщини. З 10 травня 2010-го по 12 квітня 2011‑го проходив строкову службу. Геннадій Парасочка народився в селищі Північне (до 2016 року Кірове. — ГПУ) Торецького району Донецької області. На фронті з 2015-го. Загинув від прямого влучення снайпера.

22-річного Федора Караконстантина ворожий снайпер застрелив поблизу села Кам'янка Ясинуватського району Донеччини. Служив у 25-й окремій десантно-штурмовій бригаді. З 2013-го по 2016‑й навчався в Одеській військовій академії. Після закінчення пішов служити за контрактом. У селі Старі Трояни Кілійського району Одещини залишилися мати й старший брат.

10 грудня на позиціях біля Мар'їнки Донецької області загинув Віктор "Зеля" Зельманович, 25 років. Воював у складі Української добровольчої армії.

Зараз ви читаєте новину «За три дні в АТО загинули п'ятеро військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі