четвер, 15 квітня 2021 06:00

За тиждень загинули четверо воїнів
4

Ярослав Карлійчук
Фото: FACEBOOK.COM
Олексій Мамчій
Андрій Теперик
Денис Юшко

Протягом останнього тижня путінські найманці вбили чотирьох захисників України. Загалом — 28 воїнів з початку року. Обстрілювали військових 570 разів.

8 квітня російський снайпер вбив 22-річного Дениса Юшка, матроса 36-ї окремої бригади морської піхоти. Він стояв на варті на позиції біля села Водяне на Приазов'ї.

Денис народився 31 травня 1998-го в селі Новобогданівка на Миколаївщині. Після завершення строкової служби з 2019 року проходив службу за контрактом у морській піхоті.

У 5 років втратив батька Павла, у 9 — матір Наталію. Дениса виховували дід, баба й дядько.

— 7 квітня розмовляв з ним. Говорив, що на фронті обстановка напружена, — розповідає дядько. — Сказав: "Не знаю, чи повернуся".

Залишилися наречена й син Павло.

10 квітня біля селища Золоте-3 на Луганщині від російської кулі загинув 24-річний Андрій Теперик із 92-ї окремої механізованої бригади.

Родом з села Мартове Печенізького району Харківської області. Після закінчення школи пішов на строкову службу. 2019-го підписав контракт з 92-ю механізованою бригадою ім. Івана Сірка.

7 квітня Андрій говорив телефоном з матір'ю. Пообіцяв приїхати додому в найближчі вихідні.

— І приїхав. У труні, — каже Тетяна Петрівна, староста села Мартове.

Залишилися батьки та сестра.

12 квітня під час прицільного обстрілу з боку російсько-окупаційних військ у районі Шумів на Донеччині загинув боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ярослав Карлійчук, 24 роки.

Родом із села Черепківці Глибоцької територіальної громади на Буковині.

Залишилася матір, дружина та ­дитина.

13 квітня за містом Майорськ на Донеччині російський безпілотник скинув гранату на позиції українських воїнів. Загинув старший солдат 40-річний Олексій Мамчій з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Родом із Чернівців. Його молодший брат Станіслав теж загинув 2016 року, захищаючи Україну.

Залишилися дружина та діти.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень загинули четверо воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі