вівторок, 11 червня 2019 06:10

За покупки розраховуються картками

За три місяці року українці почали частіше використовувати картки. У першому кварталі торік безготівково розраховувалися за 45 покупок зі 100, цьогоріч — за 50.

Найчастіше українці перераховують гроші з картки на картку, платять за товари чи послуги в інтернеті, поповнюють депозити чи погашають кредити, розраховуються у закладах харчування чи магазинах.

Близько 50% безготівкових операцій здійснювали з використанням платіжних терміналів. В Україні на 1 млн населення припадає 7,3 тис. таких пристроїв. Найменше у Закарпатській області — 4 тис. штук на млн населення, Донецькій — 3,1 тис. і Луганській — 1,9 тис.

— Зменшення кількості готівки — це світова тенденція, ми йдемо в ногу з часом, — каже економіст Андрій Новак, 46 років. — Якщо рухатимемося у тому ж напрямку, то за 10 років розплатитися купюрами можна буде лише на блошиних ринках. Підприємцям це спростить торговельні операції, державі буде легше вести контроль, облік та оподаткування.

Зараз ви читаєте новину «За покупки розраховуються картками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі