середа, 14 березня 2007 17:03

За побиття дружини ув"язнюватимуть на два тижні

— Якщо чоловік підняв руку на жінку, то він має відсидіти не три години, як зараз, а щонайменше два тижні, — каже голова Української асоціації Міжнародної амністії Наталя Дульнєва, 41 рік.

Вона додає, що нині в Україні практично немає соціальних притулків для жінок, які страждають від домашнього насильства.

Президент Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла-Страда Україна" 40-річна Катерина Левченко запропонувала внести зміни до "Закону про попередження насильства в родині". Її пропозицію підтримала Українська міжнародна амністія, однак внесла свої корективи.

— Ми не погоджуємося із 11 статтею цього закону. Уявіть, чоловік приходить з роботи, а жінка не приготувала вечерю і дивиться телевізор. Він її побив. Дільничний у такому випадку скаже, що дружина сама спровокувала бійку. Насправді — це неправильно, — переконана Дульнєва.

А ось чоловіків, які постійно б"ють своїх жінок, пропонують відселяти. Їм також хочуть заборонити підходити до своїх дружин, як це роблять в Америці.

Зміни до "Закону про попередження насильства в родині" уже пройшли перше читання в парламенті.

Зараз ви читаєте новину «За побиття дружини ув"язнюватимуть на два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі