четвер, 11 жовтня 2007 07:05

За ніч двічі тікали арештовані

У ніч із понеділка на вівторок із Запорізького обласного протитуберкульозного диспансеру втекли четверо арештованих. Утікачів досі не знайшли.

— Арештованих охороняли двоє міліціонерів. Зброї, за законом, вони при собі не мали, — розповідають у прес-службі управління МВС Запоріжжя. — Перед нападом один із них імітував розлад шлунка. Коли міліціонери вкотре повели його в туалет, решта напали на правоохоронців. Забрали в них ключі від сусідньої палати і втекли через вікно.

Одному з утікачів 50 років, решті — від 32 до 30. Їх підозрювали в розбійних нападах. Вони чекали на рішення суду. Усі четверо хворі на туберкульоз.

До обласного тубдиспансеру чоловіків помістили через те, що в Департаменті виконання покарань на Запоріжжі при слідчих ізоляторах немає лікарень для хворих на туберкульоз.

Тієї ж ночі з реанімації Полтавської інфекційної лікарні втік 16-річний Павло Черник із села Шишаки Хорольського району. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі за викрадення п"яти автомобілів і спробу поцупити ще вісім. Павло посварився з дівчиною і хотів терміново поїхати до неї в Чернігів.

Напередодні підліток поскаржився на погане самопочуття, в нього почалися судоми. Лікарі діагностували набряк головного мозку через менінгіт, вкололи знеболювальне.

Біля палати на другому поверсі лікарні Черника охороняли троє працівників слідчого ізолятора. Уночі він якось зняв наручники, виліз у вікно й спустився ринвою.

— У хлопця немає шансів на виживання, бо йому потрібна термінова медична допомога. За три дні максимум йому мають зробити ін"єкцію, — каже Юрій Сулаєв із пресцентру УМВС Полтавщини.

Зараз ви читаєте новину «За ніч двічі тікали арештовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі