четвер, 26 червня 2008 07:13

За міцний самогон дали медаль

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Діючу модель самогонного апарата на мистецькому святі "Садок вишневий коло хати" виставила громада села Зелена Діброва Городищенського району Черкащини.

На майдані люди в козацькому одязі підкидають дрова в вогнище. Доливають воду в посудину для охолодження. Підставляють пляшки, щоб зібрати готову продукцію. Біля  горілчаного міні-заводу найбільше відвідувачів, проводиться дегустація.

— Горілка хороша, міцна, справжній натурпродукт, — хвалить 49-річний Юрій Федюк, який перехилив чарку й закушує кислим огірком.

— Для самогону спочатку треба приготувати брагу, — ділиться секретом житель Зеленої Діброви Іван Ясиновий, 64 роки. — На 3 відра води беремо 8 кілограмів цукру й півпачки дріжджів. У теплому місці виграє близько тижня. Потім вигониться 10 літрів самогону міцністю більше 60 градусів! На селі пляшка такої горілки — головна валюта.

За збереження народної традиції самогонники отримали керамічну медаль та почесну грамоту від районного відділу культури.

Зараз ви читаєте новину «За міцний самогон дали медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі