вівторок, 13 січня 2009 18:18

За комунальні борги конфісковують автомобілі

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Рахунки за комунальні послуги нині оплачують 70% вінничан. Працівники місцевих ЖЕКів обдзвонюють людей із проханням сплатити борги. Бо коли справа опиняється в суді, виконавча служба забирає майно. У Вінниці подано у розшук 20 автівок, власники яких завинили комунальним службам за тепло.

— Є серед цих авто модні, — розповідає заступник начальника управління юстиції у Вінницькій області 31-річний Олександр Чорнобай. — Наприклад джип "Мітцубісі Паджеро" 2007 року випуску. Його власник має сплатити комунальникам 5 тисяч гривень. Машина у розшуку.

Із 20 авто виконавча служба затримала одне.

— Кілька тижнів тому до суду за викликом прийшов чоловік, який заборгував 5 тисяч гривень, — каже Чорнобай. — Приїхав на своїх "жигулях". За рішенням суду ми їх і конфіскували. Тепер машина чекає на аукціон.

Окрім боргу, доведеться сплатити до 2 тис. грн за послуги виконавчої служби. Якщо чиновники не встигли продати автомобіль, за простій на штрафному майданчику — ще по 50–70 грн за добу.

— Незалежно від суми боргу — чи це 500 гривень чи 5 тисяч — конфісковуватимемо майно, — пояснює Олександр Чорнобай. — Якщо в боржника є авто чи земельна ділянка, накладемо арешт на них. Якщо у квартирі пусто, людина може втратити й житло. Борг треба погасити, інакше майно продадуть з аукціону.

Зараз ви читаєте новину «За комунальні борги конфісковують автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі