четвер, 06 березня 2008 07:08

За ікону "Спас Нерукотворний" заплатили 700 тисяч гривень

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Оксана Цифуляк під час аукціону ексклюзивних ювелірних виробів приймає пропозиції ціни на ікону ”Спас Нерукотворний”
Оксана Цифуляк під час аукціону ексклюзивних ювелірних виробів приймає пропозиції ціни на ікону ”Спас Нерукотворний”

На першому українському аукціоні ексклюзивних ювелірних виробів у Львові минулої п"ятниці виставили два лоти. За ікону "Спас Нерукотворний" вторгували 700 тис. грн. Годинник "Леонардо да Вінчі" пішов з молотка за 21 400 грн. Організатори планували продати 30 лотів. Та заявки надійшли лише на ікону й годинник.

— Під час проведення торгів не дозволяється розмовляти, пересуватися залом, говорити по мобільному телефону, — попереджує перед початком аукціону в Палаці мистецтв відповідальна за проведення заходу Оксана Цифуляк.

Показує на ікону "Спас Нерукотворний". Виріб із золота та срібла ручної роботи оздоблений гранатами та аметистами. Дерев"яний кіот виготовлений з липи. Ікону робили майстри ювелірної компанії "Агат" з міста Ровеньки Луганської області. За лот змагаються троє з майже 30 учасників аукціону.

— Стартова ціна ікони — 405 тисяч гривень. 406 тисяч! 500 тисяч! 600 тисяч! — проводить торги Цифуляк. — 700 тисяч гривень — учасник за номером два. Ще пропозиції! Ми чекаємо на вас! Будь ласка! Бачу  сумніви в очах учасників. Отже, наш аукціон підходить до завершення. 700 тисяч гривень — продано!

Учасник за номером два комусь телефонує і каже, що купив ікону. Про себе розповідати відмовляється. Говорить лише, що приїхав із Донецька.

— Зрозуміло, що він не собі її придбав, — лунає із зали.

Другий лот — настільний годинник "Леонардо да Вінчі" київської торговельної компанії "Ньютон". Він виготовлений за методикою майстра. Три основи годинника зроблені з італійського мармуру. Його вага — 19,5 кг.

Стартова ціна лота — 21 тис. грн. Покупець із Донецька піднімає ціну на 100 грн. Учасник аукціону за номером один за 21 400 грн стає власником годинника. Він також відмовляється назватися.

— Загалом ми задоволені першим аукціоном, — каже організатор заходу віце-президент львівської компанії "ГалЕкспо" Геннадій Кройчик, 54 роки. — Та для мене дещо дивно, що ніхто не відреагував на ювелірні прикраси. Не зацікавив нікого годинник із білого золота фірми "Клейнод" та шахи "Альгамбра", оздоблені 24-каратним золотом.

Кройчик пообіцяв, що наступного року знову проведе аукціон ексклюзивних ювелірних виробів.

— Цьогоріч багато львів"ян про нього не знали, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «За ікону "Спас Нерукотворний" заплатили 700 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі