середа, 17 жовтня 2007 07:05

За день затримали двох росіян-контрабандистів

Минулої неділі 43-річний росіянин із Московської області вирішив перетнути кордон з Україною за спрощеною процедурою — через так званий "зелений коридор".

На пропускному пункті Плетенівка, що у Вовчанському районі Харківської області, в декларації він написав про відсутність у багажнику "волги" антикваріату та грошей.

— Під час огляду росіянин занадто хвилювався, — каже старший офіцер Харківського прикордонного загону Дмитро Горкольцев. — Прикордонники з оглядової групи вирішили перевірити автомобіль. Під бардачком липкою стрічкою була приклеєна  ікона розміром 7х8 сантиметрів. Виконаний маслом по дереву образ датується кінцем минулого століття.

О п"ятій годині того ж дня харківські митники затримали на пропускному пункті Гоптівка контрабандний вантаж поштових марок. Їх на "тойоті" намагався переправити 25-річний житель Московської області. Він заявив, що окрім особистих речей, нічого не везе. Але в багажнику в сумці з одягом прикордонники знайшли 18 клясерів із 15 429 марками.

— За митними правилами, при перетині кордону людина повинна задекларувати антикваріат і художні цінності, які везе з собою. Якщо везе до 15 тисяч гривень, має заявити про це усно. Суму від 15 до 50 тисяч гривень необхідно занести до декларації, — каже Дмитро Горкольцев.

Зараз ви читаєте новину «За день затримали двох росіян-контрабандистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі