середа, 08 серпня 2007 07:04

З рейок зійшли 19 вагонів

У понеділок на погрузку до Росії через перегін Прокопівка — Старовірівка Куп"янського району на Харківщини прямував товарний потяг, що мав 61 вагон. Близько другої години по обіді з рейок зійшли 19 вагонів. 15 із них перекинулися.

У прес-центрі Південної залізниці розповіли, що потяг їхав зі швидкістю 50 км/год. Вагони були порожніми.

В аварії ніхто не постраждав. Повністю пошкоджено 400 м залізничного полотна. Вагони також знесли дві опори контактної електромережі. Через це потяги тепер курсують в об"їзд. Усіх пасажирів, які не можуть дістатися до Куп"янська залізницею, безкоштовно підвозять автобусами, які виділила Південна залізниця.

О третій ночі наступного дня монтажники вже поставили вагони на колії. Відновити рух обіцяли в середу.

— Чому це сталося, наразі невідомо. Полотно на цій ділянці нещодавно перевіряли — тоді неполадок не виявили, — кажуть в управлінні з надзвичайних ситуацій.

За попередніми даними "Укрзалізниці", причиною аварії стала "технічна несправність рухомого складу Російської Федерації".

За останні два тижні це вже третя залізнична аварія в Харківській області. 20 липня з рейок зійшла цистерна в Первомайському. Тижнем пізніше на Безлюдівці лопнула цистерна з соляною кислотою.

Зараз ви читаєте новину «З рейок зійшли 19 вагонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі