вівторок, 25 березня 2008 07:10

В"язні тікали з колонії на маршрутці

Віталій Черненко, 31 рік, і його 30-річний товариш Олександр Пономарьов минулого понеділка втекли з Катеринівської виправної колонії N46, що у Сарненському районі Рівненщини. До виходу на волю їм залишалося менш ніж місяць.

Чоловіки перебували за межами колонії. За зразкову поведінку їх перевели на дільницю соціальної реабілітації. Там послаблена охорона і засудженим дозволяють мати гроші. У понеділок їх вивезли на роботу на птахоферму "Діброва" в село Немовичі.

До колонії звідти 5 км, неподалік є автотраса. На фермі немає охоронців зі зброєю. За в"язнями наглядав інспектор.

— Після обідньої перерви вони не повернулися на роботу. Їх одразу почали шукати, — розповідає Валеріан Королько з департаменту виконання покарань області. — Чоловіки розділилися, і кожен тікав у свій бік. Черненко мав при собі гроші, він сів на маршрутку. Доїхав аж до Києва.

Віталія Черненка затримали у четвер, його товариша — наступного дня. Пономарьов переховувався в сусідній Волинській області. Обидва сиділи за крадіжки. Чому засуджені втекли, слідчі не знають. Є версія, що по обіді вони десь дістали пляшку горілки, напилися й після того вирішили тікати.

Проти чоловіків порушили кримінальну справу. За втечу вони додатково проведуть у колонії від 5 до 8 років.

Зараз ви читаєте новину «В"язні тікали з колонії на маршрутці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі