четвер, 03 грудня 2020 00:15

В'ячеслава Мінькіна вбили напередодні 31-річчя

Автор: APOSTROPHE.UA
  Постріл російського снайпера в солдата В’ячеслава Мінькіна з райцентру Фастів Київської області був цільовий. Наш військовий загинув не від провокативного вогню
Постріл російського снайпера в солдата В’ячеслава Мінькіна з райцентру Фастів Київської області був цільовий. Наш військовий загинув не від провокативного вогню

24 листопада біля міста Авдіївка Донецької області російський снайпер влучив у солдата 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців 30-річного В'ячеслава Мінькіна. Побратими його евакуювали, 3 год. намагалися врятувати. Помер у реанімації.

В'ячеслав Мінькін народився в Києві. За кілька років його родина переїхала до райцентру Фастів на Київщині. У 2009–2010-х проходив строкову службу, 2014 року його мобілізували. Після демобілізації підписав контракт.

Торік Мінькіна нагородили медаллю за участь у боях на Світлодарській дузі 2015-го. Був одружений, має сина. Помер напередодні 31-річчя.

Протягом листопада російські найманці порушили режим тиші понад 50 разів. Найгостріша ситуація була 29 числа. Тоді ворожа диверсійно-розвідувальна група спробувала зайти на позиції українських воїнів.

Бойовики атакували позиції 9-го батальйону 59-ї мотопіхотної бригади поблизу селища Луганське на Донеччині. Це був п'ятий напад на них за місяць.

Під час огляду шляху відступу ворожої групи військові виявили російські міни: три МОН-50, споряджений касетний контейнер КСФ-1 із мінами типу ПФМ-1, які заборонені Женевською конвенцією. Також знайшли особисті речі та бронежилет із позивними "Мартин", "Худий" і "Григор", два речові мішки, бухту кабелю, чотири магазини для автомата, споряджені патронами калібру 5,45 мм. Військові збили також російський безпілотник "Гранат-1", що супроводжував диверсійну групу.

Ситуація на фронті протягом листопада стала гострішою за жовтневу. У Донецьку бойовики оголосили часткову мобілізацію, викликали чоловіків до так званих пунктів збору.

Росія продовжує постачати на окупований Донбас боєприпаси та паливо, за даними розвідки. Загалом проти захисників України воюють 35,5 тис. найманців, зокрема понад 3 тис. — кадрові військові збройних сил Росії.

Загинули п'ятеро військових

У листопаді на Донбасі в небойовій обстановці загинули п'ятеро військових.

7 листопада за невідомих обставин загинув 20-річний Олег Свинарчук, боєць 80-ї десантно-штурмової бригади.

10 листопада у бліндажі знайшли мертвим 27-річного Ігоря Загороднюка з 17-ї танкової бригади. Його випадково застрелив побратим, підозрює прокуратура.

16 листопада на посту виявили мертвим 21-річного Івана Горошка, бійця 80-ї бригади. Його також смертельно поранив побратим, за версією слідства.

20 листопада в Сіверськодонецьку на Луганщині загинув 45-річний Юрій Попенко. Сержант інженерної бригади потрапив під цивільне авто під час супроводу військової техніки.

28 листопада на Донбасі загинув сержант Сергій Терещук. Обставини не уточнені.

Зараз ви читаєте новину «В'ячеслава Мінькіна вбили напередодні 31-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі