четвер, 05 березня 2020 00:10

В'ячеслав Гарькавий взяв у заручники суддів

У Приморському райсуді Одеси обвинувачений у вбивстві В'ячеслав Гарькавий взяв у заручники двох суддів і конвоїра 28 лютого. Має гранату і підірве себе, якщо не приїде прокурор області, сказав.

Із Гарькавим вели переговори і він погодився віддати боєприпас. Був у пакеті з їжею. Чи справжня граната — встановлять експерти.

— Чоловік у тяжкому психологічному стані. Повідомив, що не причетний до вбивства. Вимагав звільнити його з-під варти, — говорить 43-річний Олег Бех з обласної поліції.

Обвинувачений перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Із ним працюють психологи. За ґратами він провів останні три роки.

Гарькавому загрожує покарання за захоплення заручників і незаконне зберігання зброї.

Ув'язненого перед доправленням до суду мали кілька разів обшукати. Треба перевіряти конвоїрів, каже колишній голова пенітенціарної служби Сергій Старенький, 46 років.

— Довести, що він привіз гранату із СІЗО, буде складно. Оскільки конвойні розписуються в журналі, коли забирають підсудного, — говорить Старенький.

Зараз ви читаєте новину «В'ячеслав Гарькавий взяв у заручники суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі