Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2007 07:03

Вводять у дію 50 тисяч електронних студентських квитків

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Студентка другого курсу КПІ Ольга Галайко показує новий студентський квиток, яким буде користуватися вже другий рік
Студентка другого курсу КПІ Ольга Галайко показує новий студентський квиток, яким буде користуватися вже другий рік

1 вересня 50 тис. студентів-першокурсників отримають нові студентські квитки. Вони оснащені електронним чипом, де містяться всі особисті дані й інформація про банківську картку. Також із них планується зробити флаєри, за якими можна буде відвідувати музеї, виставки та концерти зі студентською знижкою.

— Це поки що експеримент. Минулого року ввели в дію перші 10,5 тисячі таких квитків. Їх отримали студенти шести українських вузів, — розповідають у Науково-дослідному інституті прикладних інформаційних технологій, де друкували квитки. — Цьогоріч експеримент продовжили.

Чип з інформацією розміщений на лівому боці студентського. На нього також занесені всі дані його власника, назва навчального закладу, термін дії квитка та штрих-код. У вересні минулого року такі документи одержали студенти Київського політехнічного інституту, Національного транспортного університету, Національного університету технологій та дизайну, Харківського, Сумського та Львівського банківських інститутів.

— Нові студентські в нас отримали всі першокурсники 27 факультетів. Це п"ять тисяч студентів, — розповідає начальник відділу організації роботи зі студентами КПІ Ростислав Пашов, 30 років. — Такий квиток дуже зручний. Невдовзі він стане і пропуском у гуртожитки. Єдина проблема — коли він губиться. Тоді втрачається все — і квиток, і банківська картка. Поновлюють його за два тижні.

У прес-службі Міністерства освіти і науки запевняють, що, якщо такий студентський втратити, ніхто не зможе ним скористатися.

— Це настільки зручно. Карточка на всі випадки, — розповідає 18-річна студентка КПІ Ольга Галайко. — Він діє як студентський, як банківська карточка і як пропуск у бібліотеку. Не доводиться носити з собою кілька різних документів.

Після року навчання новий студентський вставляють у зчитувальний пристрій і дані про переведення на наступний курс передаються в міністерську базу. Дія документу автоматично подовжується.

Цього року нові студентські приймуть ще 14 університетів України. Серед них з"являться одеські вузи, ще кілька харківських університетів. Долучаться також сім банків.

Наказ про запровадження 50 тис. студентських квитків міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко підпише найближчим часом. Новий документ коштує 25 грн 44 коп.

Зараз ви читаєте новину «Вводять у дію 50 тисяч електронних студентських квитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути