вівторок, 02 вересня 2008 07:10

Вулиця Віктора Ющенка буде у Петрилові

Вулицю в селі Петрилів Тлумацького району на Івано-Франківщині, на якій липнева стихія зруйнувала дев"ять будинків, назвуть на честь президента України.

— Ми з громадою порадилися та вирішили, що так буде правильно. Президент багато поміг нашому селу, — каже жителька Петрилова 70-річна Володимира Григоришин. Під час повені її будинок сильно підтопило. — Нас із чоловіком  Ющенко дуже підтримав — і робочою силою, і матеріально. На ремонт хати 20 тисяч гривень отримали.

Досі вулиця, на якій вода понищила людські будинки, була без назви. Через півтора місяця вона називатиметься вулицею Віктора Ющенка. Ініціативу петрилівців підтримали в районній і обласній адміністрації.

Під час липневої стихії річка Дністер у селі піднялася до 10 м. Затопила більше 300 хат. До обійстя 150 людей вода підійшла так, що з дахів будинків постраждалих довелось евакуйовувати гелікоптерами. Дев"ять хат стихія знищила повністю. Тепер на місці йде інтенсивне будівництво. Ремонтники вже залили фундамент, починають зводити каркаси будинків. Власникам пообіцяли провести до хати комунікацію й упорядкувати подвір"я. До нових домівок на новій вулиці люди мають зайти вже на початку листопада.

Зараз ви читаєте новину «Вулиця Віктора Ющенка буде у Петрилові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі