пʼятниця, 28 грудня 2007 07:09

Втрати року в Україні

17 січня цього року після поранення на полюванні загинув один із лідерів Партії регіонів 55-річний Євген Кушнарьов. Дві операції в лікарні міста Ізюм не врятували життя екс-губернатора Харківської області. За місяць прокуратура порушила кримінальну справу проти одного з учасників полювання підприємця Дмитра Завального. Вдова Валентина Кушнарьова каже, смерть чоловіка була спланована. У Євгена Кушнарьова залишилося двоє дітей та двоє онуків.


21 грудня на 70-му році життя померла народна артистка України, актриса театру ім. Франка Наталія Лотоцька. У неї зупинилося серце. Востаннє Лотоцька виходила на сцену 6 листопада цього року у виставі "Тев"є-Тевель". У театрі Франка вона працювала з 1963-го. У Наталю Василівну був закоханий Богдан Ступка. Вони разом навчалися у школі. Якось він біг за нею три трамвайні зупинки.


9 вересня на 95-му році життя в Києві помер останній головнокомандувач Української повстанської армії Василь Кук. Він керував УПА з 1950 року, після загибелі Романа Шухевича. Останніми роками Василь Кук жив у Києві в "хрущовці" з сином Юрієм. Отримував 330 грн. пенсії. Поховали Кука в рідному селі Красне на Львівщині, на старовинному цвинтарі поряд із могилою борцям за волю України.


У ніч із 15-го на 16 грудня уві сні помер найстаріший українець Григорій Нестор із села Старий Яричів Кам"янка-Бузького району Львівської області. Йому було 117 років. Чоловік ніколи не був одружений і не мав дітей. Жартома казав, що тому так довго живе.


13 жовтня загинуло 23 жителів Дніпропетровська, коли в панельній 10-поверхівці по вул. Мандриківській, 127 вибухнув газ. Два із чотирьох під"їздів будинку були зруйновані. Серед померлих — 7 дітей.


18 листопада вночі стався вибух на глибині 1250 м на шахті ім. Засядька в Донецьку. Під землею на аварійних ділянках було 186 гірників. 101 загинув.


2007 року в Україні померло 565 тис. людей, народилося 355 тис.

Зараз ви читаєте новину «Втрати року в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі