четвер, 08 грудня 2011 05:00

"Всі, хто просить гроші, — то шахраї"

У місті Гадяч на Полтавщині по квартирах багатоповерхівок ходить молодий чоловік. Заходить до помешкань та просить гроші нібито на поховання сусіда.

— Пацан прийшов гарно одітий. Вєжліво так поздоровкався, коли двері відкрила, — розповідає 40-річна Ганна. Прізвища не називає. — Каже, що помер мій сусід Кузнєцов із 45-ї квартири. Наче хлопець його знав, поховати треба, але немає грошей навіть на труну. Родичів також немає. Я спочатку хотіла дати 5 гривень, а тоді подумала, що зараз це не гроші, й винесла двадцятку. Дзвоню знакомій, розповідаю про смерть сусіда. Вона співчуває, теж згодна дати гроші. Дзвоню іншій, а вона мені кричить: "Ти що, з ума зійшла? Кузнєцов живий, я тільки що його з вікна бачила".

Ганна говорить, у вихідні пішла на базар. Там зустріла знайому, яка живе в іншому районі міста. Розповіла, що також давала молодому чоловікові гроші, але на поховання сусідки. За якийсь час побачила її на лаві біля будинку.

Шахрай шукає, де мешкають самотні люди, літні або питущі, розказують гадячани. Розпитує про них та потім поширює серед сусідів звістку, нібито ця людина померла. В усіх випадках це не підтверджується.

— Із таким методом шахрайства ми ще не зустрічалися, — каже начальник Гадяцького райвідділу міліції 52-річний Володимир Пархоменко. — Це щось новеньке. Люди зі скаргами не зверталися. Але ми постійно через місцеву пресу нагадуємо, що всі, хто просить гроші, — то шахраї.

Зараз ви читаєте новину «"Всі, хто просить гроші, — то шахраї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі