понеділок, 05 березня 2007 17:55

Воїнам УПА виплатять по 600 гривень

Депутати Волинської облради сьогодні голосуватимуть за проголошення 2007-го Роком Української повстанської армії. За попередніми опитуваннями, 90% місцевих обранців пропозицію підтримають.

Вони також підготували лист-прохання до президента про посмертне присвоєння головнокомандувачеві УПА Романові Шухевичу звання Героя України.

Рік УПА волиняни проголосять на честь відзначення у травні 65-ї річниці створення армії та 100-річчя Романа Шухевича.

До свята готують низку виїзних таборів, фестивалів та міжнародних зустрічей. Ветеранам ОУН-УПА виплатять по 400–600 грн одноразової допомоги.

В облраді вже підготували подання на перейменування 15 вулиць у райцентрах області на честь героїв УПА.

— На Волині, де зародилася організація, лише одна вулиця носить ім"я повстанця Клима Савура. Натомість у Луцьку 48 вулиць названі на честь радянських героїв, — каже радник  міського голови Сергій Годлевський, 38 років.

Комісія обласної ради з питань духовності, культури і релігій пообіцяла знайти спонсорів на добудову єдиного на Волині меморіалу Повстанської Слави в райцентрі Любомль. Зараз у комплексі бракує шість мармурових стел із 300 викарбуваними іменами загиблих вояків.

Зараз ви читаєте новину «Воїнам УПА виплатять по 600 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі