четвер, 13 грудня 2007 07:07

Володимир Тимофієнко в останній вечір дописував книгу

 

У вівторок о сьомій ранку від розриву серця на 67-му році життя помер доктор мистецтвознавства, академік, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Тимофієнко. В останній вечір життя він дописував нову книгу про архітектуру рідної Одеси.

До Володимира Івановича годі було додзвонитися: для колег стало звичкою регулярне спілкування з ним. Його любили за відвертість, шанували за працездатність і оптимізм.

Володимир Тимофієнко підготував кілька десятків фундаментальних наукових видань: "Архітектурна спадщина", "Зодчі України", "Міста Північного Причорномор"я", "Історія української культури", історії українського мистецтва й архітектури.

По закінченні Академії мистецтв та аспірантури в Ленінграді Володимир Іванович майже 40 років викладав у вузах Воронежа, Москви, Одеси, Києва. Згодом працював у науково-дослідних інститутах Національної академії наук, Академії мистецтв, був обраний віце-президентом Української академії архітектури.

Володимир Іванович залишив дружину Галину Іванівну, синів Аскольда та Богдана, доньку Дарію, трьох онуків.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Тимофієнко в останній вечір дописував книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі