пʼятниця, 28 листопада 2008 18:49

Водіїв Прикарпаття штрафують камери

Автомобільні правопорушення на дорогах Івано-Франківщини із 24 листопада фіксують камери. Інформацію, яка є відеодоказом, обласна інспекція розміщує в Інтернеті.

— За тих пару днів, відколи працюють відеокамери, аварійних ситуацій на дорогах зменшилося на 40 відсотків, — каже 30-річний Константин Кулак із прес-служби УДАІ в Івано-Франківській області.

В Івано-Франківську працюють 13 камер, а по регіону — понад 40. Одна коштує більш як 17 тис. грн. Відеокамери кріплять на найнебезпечніших ділянках дороги, переважно на стовпах. Прилад визначає швидкість автомобіля, фіксує дату й годину, державний номер автівки й навіть обличчя водія. Наприкінці дня матеріали потрапляють у відділення ДАІ. Там їх переглядають, накладають штрафи на кожен випадок порушення. Аби у водіїв не було претензій, записи розміщують в  Інтернеті. Упродовж 30 днів кожен оштрафований матиме можливість побачити відео або фото свого правопорушення на сайті www.udai.if.ua.

За тиждень роботи прикарпатські відеокамери зафіксували понад 80 правопорушень на дорогах.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв Прикарпаття штрафують камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі