пʼятниця, 19 жовтня 2018 07:40

Водіїв почали штрафувати за перевищення швидкості

Із 16 жовтня патрульним дозволили штрафувати водіїв за перевищення швидкості. У столиці поліцейські перевіряють її американськими приладами відеофіксації "ТруКам".

— Штрафуватимуть того, хто перебуває за кермом. Це принципова відмінність від автоматичної фіксації, — каже автомобільний юрист 58-річний Володимир Караваєв.

— Поліцейський фіксує перевищення швидкості, зупиняє машину й на місці спілкується з порушником, — продовжує Караваєв.

"ТруКам" значно досконаліший, ніж російський "Візир". Раніше водії масово оскаржували штрафи, накладені міліцією за перевищення швидкості. Кут огляду "Візира" був досить широким. На фото фіксували одне авто, а швидкість — сусіднього. Із "ТруКамом" такого не буде. Його лазерний промінь дуже вузький, як у дитячого лазерного ліхтарика. Промінь наводять на об'єкт, швидкість якого вимірюють. Фото з порушенням містить спеціальну лазерну відмітку. Дає стовідсоткову гарантію, що помилки не буде.

Думаю, із поширенням цих пристроїв хабарів поменшає, бо "ТруКам" має сертифікат на систему захисту інформації. Знімає все протягом робочої зміни. Записи зберігає на картці. Ніхто не може видалити їх. Коли поліцейський у відділку здає звіт за зміну, всі бачать кількість зафіксованих випадків порушення. Скільки ж має виписати постанов на штраф.

Автоматична фіксація порушень цьогоріч не запрацює. Імовірно, її запустять після президентських виборів. Раніше штрафи автоматичних пристроїв легко оскаржували в судах, бо начиння було оформлене юридично неправильно. Зараз це хочуть виправити. Пристрій, який фіксуватиме порушення, має відповідати визначеним параметрам. Їх прописують у стандарті. Далі — сертифікація. Визначає, чи відповідає пристрій вимогам стандарту.

За перевищення швидкості на 20 км/год штрафуватимуть на 255 грн. За перевищення більш ніж на 50 км/год потрібно буде заплатити 510 грн.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв почали штрафувати за перевищення швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі