пʼятниця, 06 червня 2008 07:08

Водіям не видають посвідчення

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У Києві та області з понеділка не видають водійські посвідчення. У МРЕВах – міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділеннях – закінчилися талони попереджень, які видають із правами.

– У нас талони в понеділок закінчилися, – каже заступник начальника МРЕВ-10 Володимир Литвиненко. – До кінця тижня пообіцяли, що талони будуть. Але як воно буде, не знаю. Люди можуть почекати і неділю, і другу. Навіть місяць. Нічого страшного в цьому немає.

Якщо ситуація не зміниться до початку липня, документи в Києві не отримають майже 6 тис. чоловік. Щодня в столиці видають до 200 посвідчень.

– Я прийшов у визначений час тиждень тому, – розповідає Андрій Петровський, 22 роки. – Побачив, що черг немає. Трохи здивувався, бо очікував тисняви. У віконечку сказали: "Через технічні проблеми видати права ми вам не можемо". Дали телефон і попросили задзвонити наступного тижня.

Виготовленням посвідчень та інших документів займається консорціум "Едапс". Там кажуть, що виробничих або технічних проблем немає. Звинувачують керівництво МВС.

– Якщо б заступник міністра Хоменко не займався політикою, цього б не було. Це його прокол, – говорить Олександр Драніков із консорціуму. – Ми ще місяць тому попереджали, що не вистачить бланків. Він просив нічого нікому не розповідати, бо сам усе вирішить. Генеральний договір ми підписали, але до нього прикладається ще купа документів. Під ними ми теж поставили підпис. Однак МВС цього не зробило, тому ми не маємо права починати виготовляти талони.

У міністерстві зазначають, що зробили все потрібне для вчасного надходження бланків.

Зараз ви читаєте новину «Водіям не видають посвідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі