пʼятниця, 06 травня 2011 06:00

Водій-епілептик збив п'ятьох учнів

Автор: фото: Дмитро Бєльченко
  Лікар оглядає Владислава Мошківського у столичній дитячій лікарні Охматдит. Від удару машиною в нього стався струс мозку, травмовані коліна та стегно
Лікар оглядає Владислава Мошківського у столичній дитячій лікарні Охматдит. Від удару машиною в нього стався струс мозку, травмовані коліна та стегно

— Тут страшне що було. Ми прибігли зі школи. Хлопці лежали на землі. В одного аж шматок м'яса з ноги вирвало, — розповідає восьмикласниця Ольга Стародубець.

Минулого четверга близько 15.30 біля школи №280 на вул. Нижній Вал у столичному мікрорайоні Бортничі сталася аварія. Водій "Деу Ланоса" збив на тротуарі п'ятьох учнів. Олександр Скляр, Андрій Мельниченко, Владислав Рудич, Владислав Мошківський та Артем поверталися з тренування з регбі. Усі віком 11–12 років.

— Машину я помітив ще далеко, — згадує в п'ятницю потерпілий 11-річний Владислав Мошківський. Він лежить у палаті №7 дитячої лікарні Охматдит. — Вона спочатку нормально їхала. Потім, коли відвернувся, ми бистро впали всі.

Очевидцям хлопець встиг продиктувати номер телефону матері. Але потім від болю в ногах і голові знепритомнів.

— Мені подзвонив мужчина і сказав, що сина збила машина біля школи. Я побігла туди. У мене одразу паніка, істерика, — згадує 28-річна Наталія Зварич, мати Владислава.

Збивши хлопців, авто протаранило три бетонні плити паркану біля будинку.

— Водій сидів у машині, даже не виходив. У нього піна з рота пішла, — каже місцева 70-річна Меланія Михайлик.

На місце аварії збіглися кілька десятків людей, приїхали чотири "швидкі".

— Чула, як врачі казали, що в нього епілепсія. От як можна таким за руль сідать, — продовжує Меланія Михайлик.

Усіх потерпілих відвезли до лікарні. Трьох виписали того ж вечора. Владислава Мошківського — в неділю. У нього був струс мозку, травми стегна, колін і черепно-мозкова. Артема прооперували. У нього був відкритий перелом ноги.

У столичній Державтоінспекції підтвердили, що в 26-річного водія стався епілептичний напад. Він знепритомнів. Проти нього порушили кримінальну справу. Загрожує три роки ув'язнення. Міліція перевірятиме, на яких підставах йому видали медичну довідку при отриманні водійських прав.

Зараз ви читаєте новину «Водій-епілептик збив п'ятьох учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі