понеділок, 16 лютого 2009 18:29

Водій і четверо пасажирів загинули в аварії

Автор: фото: Олег СНІТОВСЬКИЙ
  Рятувальники працюють на місці аварії. Щоб дістати травмованих людей, автобус піднімали домкратами, підставляли спеціальні подушки
Рятувальники працюють на місці аварії. Щоб дістати травмованих людей, автобус піднімали домкратами, підставляли спеціальні подушки

У суботу, 14 лютого, близько десятої ранку на залізничному переїзді біля села Прошова Тернопільського району автобус Тернопіль—Скоморохи зіткнувся з приміським дизель-поїздом Тернопіль—Іване-Пусте. Від удару ПАЗ перекинувся. У ньому їхали 22 людини.

47-річний водій Дмитро Собчак не пропустив поїзда. Шофер та четверо пасажирів — 40-річна Галина Підданюк, 46-річна Євгенія Гончарик, 43-річний Тарас Муран і 54-річна Світлана Бабій загинули. 14 пасажирів – у лікарні.

Пасажири потяга не постраждали. Але у 72-річного тернополянина Івана Паляниці, який сидів у першому вагоні, від побаченого стався серцевий напад. Чоловік помер у "швидкій" дорогою до лікарні.  

За 2 год. на місці аварії пом"ятий перевернутий автобус лежить у канаві за рейками біля трансформаторної будки. Навколо розкидано великі картаті сумки, банки, буханець хліба, 50-гривнева купюра.

Ближче до автобуса нікого не пропускають.

— Зараз іще може рвонути, — застерігає міліціонер, показуючи на балони, з яких зі свистом виходить газ. За якийсь час цей звук стихає.

— Там десь має бути моя сумка з олією, — каже жінка у коричневій куртці. Заглядає у вікно автобуса.

— Та нема там сумки. Я її бачив надворі, біля задніх коліс, — відказує правоохоронець.

Жінка пам"ятає лише сильний удар. З автобуса вона з чоловіком вибралася через вікно.

 — Чого та аварія сталася, ніхто не знає. Але кажуть, розтин показав, що у шофера серце "зловило". Може, через розрив серця і врізався у поїзд, — каже секретар Скомороської сільради Галина Янковська, 48 років. — Із нашого села загинула 40-річна Галина Підданюк. У неї двоє дівчаток залишилося: Оксанці 15 років, а Юлі — 14. Діти плачуть. Горе ж яке.

Зараз ви читаєте новину «Водій і четверо пасажирів загинули в аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі