пʼятниця, 12 липня 2019 00:40

Владислава Локтіонова вбили осколки міни

Автор: WWW.VARTA1.COM.UA
  Владислав Локтіонов пробув у полоні проросійських бойовиків 19 місяців. Після звільнення підписав контракт із батальйоном ”Айдар” і повернувся на фронт
Владислав Локтіонов пробув у полоні проросійських бойовиків 19 місяців. Після звільнення підписав контракт із батальйоном ”Айдар” і повернувся на фронт

7 липня на околиці міста Торецьк на Донеччині загинув боєць батальйону "Айдар" 42-річний Владислав Локтіонов. У його бліндаж влучила міна.

Локтіонов родом із Дніпра, працював на будівництві. Жив із матір'ю і сином. 2015 року його мобілізували. Служив у складі 92-ї механізованої бригади: гранатометником, розвідником. 13 травня 2016-го біля села Жовте на Луганщині потрапив у полон. Його захопили, коли переправився через річку Сіверський Донець. Бойовики контролюють другий берег.

— Я прийняв неправильне рішення. Залишив на нашому березі людину, щоб прикривала мене, і відправився на другий берег на човні. Мав тільки гранату, але використати її не встиг. Усе сталося швидко, — розповідав Локтіонов.

У полоні провів 19 місяців. Його звільнили 27 грудня 2017 року. Локтіонов подав у суд на частину, що вважала його зрадником. Дніпровський окружний адміністративний суд підтримав його.

— Головне, що суд визнав, що я не дезертир і не зрадник, не залишав частину самовільно, — говорив Владислав Локтіонов. Після лікування і реабілітації підписав контракт із "Айдаром" і повернувся на фронт.

Зараз ви читаєте новину «Владислава Локтіонова вбили осколки міни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі